Fortsätt till huvudinnehåll

Vad är egentligen ett högre medvetande?

Det finns otroligt mycket lättillgänglig information idag på internet om hur man uppnår ett högre medvetande. Det finns bloggar, poddar och youtube-klipp som är så övertygande och välgjorda att många människor verkligen förstår och kan uppnå. Det finns meditationer och tekniker i olika former som är uppbyggda av både gamla traditioner som är utvecklade för den moderna människan att ta in beroende på ens egna bild av världen. Alla dessa tekniker har som mål att man ska uppnå ett högre medvetande. Och alla tekniker fungerar säkert för någon. 

Men vad är egentligen ett högre medvetande och varför är det och har varit i urminnes tider så viktigt för vissa människor att uppnå, medans det för vissa människor verkar vara en medfödd egenskap?

Målet med alla tekniker är att känna ett inre lugn, sänka pulsen, släppa all oro, slappna av i hela kroppen.

En sak som vi alla människor har gemensamt är att vi vet om att vi är medvetna. En annan sak som vi alla har gemensamt är att vi alla kan uppnå ett högre medvetande om vi lär oss att slappna av ordentligt. 

Det spelar ingen roll om du lider av dåligt självförtroende, psykiska sjukdomar eller andra saker som får dej att känna som en andra klassens människa så kan du uppnå ett högre medvetande.


När du lyckas slappna av i hela kroppen kommer du först att känna vågor av varm energi i kroppen som du kan lära dej att styra. Denna energi kan du styra och använda till att slappna av i kroppen till den grad att den försvinner, dina tankar finns kvar som ohörbara viskningar i bakgrunden när du uppnår ett högre medvetande. Det enda du känner just nu är varma vågor av energi som är din att styra, bara din. Ingen annan kan ta denna energi av dej. 

Att bli ett högre medvetande betyder inte nödvändigtvis att du slungas ut i universum där du på första parkett får se färggranna spektakel som visar dej universums alla hemligheter. Eller att du ska känna någon form av spirituellt vaknande som slungar in dej i en helt ny värld där omgivningen kommer att buga framför dina fötter.  

Att ha uppnått ett högre medvetande behöver inte innebära att man är medveten om det, istället kan det visa sej vid tillfällen att det dyker upp ideer som du inte tänkt på tidigare. Du kanske blir lite snällare mot andra eller lyckas hitta inspiration som leder till ett bättre liv för dej själv.    

Att vara medveten leder till större förståelse för andra människor, och planeten som ger oss allt vi behöver för att överleva. Med andra ord är ett högre medvetande en bra lösning för att få slut på den pågående miljökatastrofen och avsluta alla krig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ångans Tid: En Personlig Inblick & Fakta i den Första Industriella Revolutionens Ljus och Skuggor

Som barn till en hovslagare och en hemmafru i en liten by i det tidiga 1800-talets England kunde jag aldrig ha föreställt mig de förändringar som kom att svepa över vår vardag med den Första Industriella Revolutionen.  Min berättelse, lika delar hopp och förtvivlan, börjar i den lilla smedjan och leder till stadens bullriga fabriker. Innovationens Gyllene Tid När jag var ung, var fält och floder centrum för vår tillvaro, med hästar som vår primära kraftkälla.  Men snart började en märkbar förändring sippra in i vår vardag.  Nyheten om ångmaskinen, en häpnadsväckande apparat som kunde driva andra maskiner med kraft hämtad från kokande vatten, spreds snabbt genom byarna. För många av oss var detta ett löfte om ett nytt, blomstrande samhälle.   Vi drömde om arbete i fabrikerna, där lönerna var högre och möjligheterna bredare än de ständigt repetitiva dagarna i fälten.  Vi inbillade oss en tillvaro där alla kunde få en bit av den växande ekonomiska pajen. En Ny Dag, En Ny Arbetsdag Men sna

Människans Sökande av Livskvalitet - När Lagar Spelar med Liv

Drogpolitikens labyrint är långt ifrån en enkel gåta att lösa. När vi utforskar de komplexa frågorna kring designdroger, kriminalisering och samhällets roll, står vi inför en realitet som ofta förbises. Låt oss fördjupa oss i dessa nyanser och undersöka varför människor följer lagen, vad som sponsrar kriminella nätverk och varför designdroger ibland kan vara farligare än de ämnen de efterliknar. Symboliska Beslagtag : När Myndigheter och Människan Försöker Följa Lagen En central aspekt av den pågående drogpolitiken är beslagtagande av illegala droger. Myndigheter över hela världen genomför årligen stora beslag av droger, men det finns en bitter sanning som ibland glöms bort.   Många av de droger som beslagtas är i själva verket symboliska , och det är ofta de mindre spelarna som ställs inför rätta. De stora kriminella nätverken fortsätter ofta sin verksamhet ostört, och deras huvudsakliga inkomst kommer till största delen från helt vanliga medborgare som troligtvis hellre skulle köpa

The Gateway Experience - Uppnå ett förändrat medvetande

Det här blogginlägget kretsar kring en tidigare hemligstämplad CIA-rapport från 1983 som handlar om en teknik som kallas för Gateway Experience, vilket är ett träningssystem som är utformat för att fokusera hjärnvågseffekt för att förändra medvetandet och slutligen undkomma tids- och rumsbegränsningarna.   Författaren till rapporten av Gateway Process är överstelöjtnant Wayne M. McDonnell, här i texterna kallad kort och gott Wayne. Texterna är förenklade och översatta till svenska där källan är dom 30 a4 dokument som finns tillgängliga i sin helhet här . Banden med teknikerna, ljudfilerna finns att lyssna på här . (på engelska)  Det lönas att läsa och bekanta sig lite med dom olika tekniker som används för att bättre förstå hur ljudfilerna fungerar före man lyssnar på dom. Eftersom teknikerna i stort sett är baserad på meditation så är det viktigt att vara i en ostörd omgivning där du känner dig lugn och trygg. Varje ljudfil är mellan 30-40 minuter och det finns 48 stycken att lyssna